top of page

Kurkuma Latte


Kurkuma is een superfood. Het heeft een kruidige en licht pittige smaak. Het vermindert ontsteking, werkt antibacteriëel en antiviraal. De verleiding is dan ook groot om een vers geraspte kurkuma of kurkumapoeder toe te voegen aan je thee (net zoals je met gember kan doen). Spijtig genoeg wordt het werkzame bestanddeel curcumine slecht geabsorbeerd door ons lichaam. Als je van alle gunstige effecten van kurkuma wil genieten, combineer je het best met vet omdat curcumine vetoplosbaar is.

Dus, na een rijke maaltijd zit er voldoende vet in de maag om de heilzame werking van kurkumathee zijn werk te laten doen.

Zet een goedkope thee. Goedkoop omdat kurkuma zijn smaak zal onderdrukken. Doe er vers geraspte kurkuma of kurkumapoeder bij al dan niet met wat gember.


Als je daarentegen ’s morgens op een nuchtere maag kurkumathee wil drinken heeft dat weinig zin omdat het lichaam de gezonde curcumine niet zal opnemen. Maar als je van je kurkumathee een latte versie maakt met volle melk worden de heilzame effecten wel opgenomen door ons lichaam.

Suggestie: Je warmt een kop volle melk op en voegt er verse kurkuma of kurkumapoeder aan toe.

Comments


bottom of page